Kinderboeken top 10 - brunamonster.nl

Bestel ieder boek makkelijk in de winkel of op bruna.nl Vandaag besteld, morgen in huis of afhalen in de winkel.
Ga naar de inhoud
Voor gegarandeerd (voor)leesplezier kies je een boek uit onze top 10 met de populairste kinderboeken.
De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen | Andy Griffiths | Terry Denton | Gebonden | 9789401465380
Kinderboeken top 10
Andy en Terry hebben weer dertien waanzinnig grappige verdiepingen toegevoegd aan hun steeds groter wordende boomhut. Er is nu een minipaardjes-verdieping, een slaapfeestkamer, het Onderbroekmuseum en een Boomhutbezoekerscentrum!Andy en Terry moeten vluchten voor de verhaalpolitie en de enige manier om te ontsnappen is via de afgrijselijke Deur des Doods!Dus waar wacht je op? Kom naar boven!Boordevol knotsgekke illustraties van de eerste tot de honderdzeventiende verdieping.
Direct beschikbaar
€ 15.99(incl. BTW)
Toevoegen
Weerwolvensoep | Paul van Loon | Gebonden | 9789025878931
Kinderboeken top 10
Dolfje Weerwolfje rent door het Weerwolvenbos. Een stem echoot tussen de bomen: 'Ik ruik weerwolvenvlees!' Het is Knuppel - de jager. In het Handboek voor weerwolfjagers heeft hij gelezen dat je van weerwolven lekkere soep kunt maken. Zijn kookpot staat klaar. Dolfje is gevangen! Hoe redt hij zichzelf uit de soep? Dolfje verzint het ene verhaal na het andere, de hele weerwolfnacht lang. Maar is dat genoeg om Knuppel op andere gedachten te brengen?
Direct beschikbaar
€ 10.00(incl. BTW)
Toevoegen
Een meisje op Schindler's list | Rena Finder | Joshua M. Greene | Gebonden | 9789020654684
Kinderboeken top 10
Rena Finder is pas elf jaar als de nazi's haar en haar familie op transport zetten naar het getto in het Poolse Krakau. Terwijl steeds meer gevangenen om hen heen worden afgevoerd, komen Rena en haar moeder bij Oskar Schindler terecht, een Duitse zakenman die Joodse gevangenen in zijn fabriek in dienst heeft. Tegen de wil van de nazi's in zorgt Oskar zo goed mogelijk voor zijn mensen. Toch gaat er geen dag voorbij zonder angst en gevaar, en op een dag worden ook Rena en haar moeder gedeporteerd naar het concentratiekamp Auschwitz... Dit boek is het aangrijpende verhaal over de tragedie van de holocaust, maar ook over doorzettingsvermogen, hoop en overleven.
Direct beschikbaar
€ 13.99(incl. BTW)
Toevoegen
Dagboek van een muts - Op tourNEE! | Rachel Renée Russell | Gebonden | 9789026148590
Kinderboeken top 10
Op tourNEE! is deel 14 in de populaire en supergrappige serie Dagboek van een muts van Rachel Renée Russell. Met in de hoofdrol Nikki Maxwell, blunderkoningin. Voor meiden vanaf circa 10 jaar. Nikki kan niet wachten tot de zomervakantie begint: dan mag ze op tournee met de populaire Bad Boyz-band en haar geheime liefde Brandon! ZWIJMEL. Bovendien mag Nikki optreden in de openingsact! Maar wie heeft er stiekem ook een plekje weten te bemachtigen in de tour? Die achterbakse MacKenzie natuurlijk! Wanneer Nikki ontdekt dat zij ook nog haar kamergenoot wordt, kan ze wel GILLEN! Wordt haar droomreis een totale NACHTMERRIE?
Direct beschikbaar
€ 15.99(incl. BTW)
Toevoegen
Snelle Sam | Olav Mol Gebonden | 9789021421629
Kinderboeken top 10
raceauto kan Sam natuurlijk nog niet, maar hij gaat wel een keer karten. Sam wil het allerliefst een eigen kart, maar dat vinden zijn ouders te duur. Hij gaat wél veel oefenen op zijn spelcomputer, en op vakantie doet hij zelfs mee aan een echte kartwedstrijd. Dan komt het grote nieuws: de Grand Prix komt naar Nederland! Sam wil ernaartoe, krijgt hij dat voor elkaar?
Direct beschikbaar
€ 14.99(incl. BTW)
Toevoegen
De Gorgels en de grote operatie | Jochem Myjer | Gebonden | 9789025878948
Kinderboeken top 10
Het tweede grote prentenboek over de Gorgels, ook geschikt voor jongere kinderen. Jochem Myjer vertelt wat er allemaal gebeurt als er een grote golf Brutelaartjes over het land trekt... Door de paginagrote tekeningen duik je helemaal in De Wereld van De Gorgels! Bobba voelt al dagen onrust. Het stormt en er is een grote golf Rilbibberbrutelaartjes op komst. De helft van de kinderen in de naburige stad is ziek geworden. Hij roept alle Buurgorgels naar buiten om ze te waarschuwen. Bobba en Belia verslaan bijna alle Brutelaartjes. Maar dan wordt Melle ziek... Bobba zet een grote operatie in gang van Doorsluisgorgels, Geneesgorgels en Waakgorgels. Want Gorgels doen alles om ervoor te zorgen dat hun Mensenkind weer beter wordt. Joebelabambam!
Direct beschikbaar
€ 16.50(incl. BTW)
Toevoegen
De Gorgels | Jochem Myjer | Gebonden | 9789025867898
Kinderboeken top 10
Midden in de nacht wordt Melle wakker. Er zit een vreemd wezentje op de rand van zijn bed. Het lijkt wel een bolletje wol, met armpjes en beentjes en twee harige, puntige oren. Maar als Melle het licht aandoet, is het wezentje verdwenen. Als hij er op school over vertelt, lacht iedereen hem uit. Zelfs papa, die bioloog is, zegt dat het onzin is, dat zulke wezentjes niet bestaan. Maar Melle weet zeker wat hij gezien heeft… Met schitterende illustraties van Rick de Haas, bekend van Mees Kees!

Jochem Myjer is een van ’s lands grootste en meest geliefde komieken. Hij staat voor uitverkochte zalen, tot de nok toe gevuld met jong en oud. 'De Gorgels' is zijn eerste kinderboek.

'Wat een geweldig boek. Echt fantastisch!'
Freek Vonk

‘Een spannend avonturenboek.'
De Telegraaf

‘Het voorleesgehalte is hoog, waarbij opvalt dat Myjer de humor voortreffelijk doseert.’
Jaap Friso, JaapLeest

'Spannend en met voelbaar enthousiasme opgeschreven.'
Trouw

‘Het is leuk voor kinderen, maar ik moet zeggen: voor ons ook. Het haalt het kind in je weer naar boven. Het is echt enig om te lezen.’
Koffietijd

‘Mam, ik denk dat ik vannacht een Gorgel zag. Dat kan ook wel want ik heb net zulke goede ogen als Melle.’
Storm (6 jaar)

‘Je kunt het boek voorlezen, maar ook zelf lezen. Het is spannend, grappig en warm. Een echt avontuur voor jong en oud.’
Kinderboeken.blog.nl

‘Al zijn passies heeft cabaretier Jochem Myjer in zijn kinderboek De Gorgels gestopt.’
Theo de With, Leidsch Dagblad
Direct beschikbaar
€ 16.99(incl. BTW)
Toevoegen
De brief voor de koning | Tonke Dragt | Paperback | 9789025878887
Kinderboeken top 10
Een jonge held. Een belangrijke opdracht. Een ongelooflijk avontuur. Tiuri is bijna ridder. Nog één nacht scheidt hem van de ridderslag. Deze laatste nacht moet hij in afzondering en absolute stilte doorbrengen. Juist dan klinkt er een schreeuw om hulp. Als Tiuri antwoordt, wordt hij geen ridder. Maar het gaat om leven en dood... Tiuri opent de deur. De nachtelijke bezoeker stelt hem een vraag die zijn leven zal veranderen. Hij moet een geheime brief bezorgen aan de koning aan de andere kant van de bergen - een brief die het lot van het hele koninkrijk zal bepalen. Tiuri moet alles achterlaten: zijn thuis, zijn dromen - voor een opdracht die hem zijn leven kan kosten. De brief voor de koning is het eerste Nederlandstalige boek dat is verfilmd door Netflix. Het is verschenen in 30 talen. De brief voor de koning werd bekroond met de Prijs voor het Beste Kinderboek van het Jaar 1963, en met de Griffel der Griffels 1955-2004. In 1976 werd aan Tonke Dragt de Staatsprijs voor Jeugdliteratuur toegekend. Internationale pers over De brief voor de koning: 'Briljant, buitengewoon.' - The Times 'Prachtig geconstrueerd, aangrijpend, betoverend en levensecht.' - The Guardian 'Een echte pageturner.' - The Sunday TimesM 'Een verhaal dat je hart sneller laat kloppen... pakt je in vanaf de eerste pagina.' - Metro Inclusief een persoonlijke brief van Tonke Dragt aan haar lezers. Tonke Dragt werd geboren in 1930 in Indonesië. Toen ze twaalf was, brak er oorlog uit en moest haar familie naar een kamp. Daar schreef ze haar eerste verhalen, in het zand en op gevonden en gestolen papier. Na de oorlog verhuisde Dragt met haar familie naar Nederland. Ze werd tekenlerares op een middelbare school. Tijdens het tekenen vertelde ze haar leerlingen verhalen. 'Ik vroeg mijn leerlingen wat zij zouden doen als er onverwacht op de deur werd geklopt en gefluisterd: "Doe open.' Zo begon het verhaal van schildknaap Tiuri. Niet alleen mijn leerlingen voelden het. Ook ik wist bijna zeker dat dit begin veel mogelijkheden in zich had, misschien zelfs kon groeien tot een heel boek... Waarom zou je je leven wagen voor een brief waarvan je de inhoud niet kent?
Direct beschikbaar
€ 15.00(incl. BTW)
Toevoegen
De magische apotheek - De strijd om de meteoor | Anna Ruhe | Gebonden | 9789000368020
Kinderboeken top 10
Het spannende derde boek over de magische apotheek! Lucie is een sentifleur. Dat betekent dat ze geuren niet alleen kan ruiken, maar ook kan voelen. Maar waar komt deze kracht vandaan? En hoe kan ze leren ermee om te gaan? Lucie wil niets liever dan de antwoorden op deze vragen vinden, maar ze heeft grotere zorgen. Syrell de Richemont, de leider van de Eeuwigen, wil overal ter wereld nieuwe magische apotheken openen én ook de geurtjes gaan verkopen, waar de wereld niet beter op wordt. Samen met haar vriend Mats reist Lucie naar Parijs om de plannen van Syrell te dwarsbomen. In de stad van de liefde liggen echter talloze gevaren op de loer. En Lucie ontdekt bovendien dat de antwoorden waar ze naar op zoek is in de handen van haar vijand liggen… De magische apotheek is een spannende serie voor fans van Harry Potter en Nevermoor. ‘Een boek vol avontuur, beeldend geschreven, met fijne en herkenbare personages en ik denk echt dat veel kinderen met plezier dit boek zullen lezen. Van mij dus 5 magische sterren!’ Perfecteburenleesclub.blogspot.com
Direct beschikbaar
€ 16.99(incl. BTW)
Toevoegen
De Gorgels en het geheim van de gletsjer | Jochem Myjer | Gebonden | 9789025875350
Kinderboeken top 10
Melle en zijn familie zijn op vakantie in de Alpen. Midden in de nacht wordt Melles zusje Limoni in paniek wakker. Waar is haar rugzak? En nog belangrijker, waar is haar eigen Gorgel, Belia? Dat is het begin van een superspannend avontuur waarin het spoor leidt naar de gletsjer, die langzaam begint te smelten nu het warmer wordt. Melle, Bobba en Limoni maken kennis met Murmeltieren, roofvogels, Berggorgels en Kotsbalgers. Ze worden geholpen door Katja, die alles weet over de gevaren van de bergen... Een minstens zo spannend en fantasierijk avontuur als De Gorgels, in 2016 winnaar van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Van komiek Jochem Myjer. Geïllustreerd door Rick de Haas, bekend van Mees Kees én natuurlijk De Gorgels! Winnaar van de Publieksprijs van De Nederlandse Kinderjury 2019 in de categorie 6-9 jaar!
Direct beschikbaar
€ 17.99(incl. BTW)
Toevoegen
Terug naar de inhoud